Vinterdestinationer

Det är dags att  planera vintersemestern och det finns så många bra destinationer att välja bland! Vi har valt ut våra favoriter som inspiration till dina semesterplaner.

Skidåkning

Har det äntligen blivit dags att lära dig åka skidor på riktigt? Det går att lära en gammal hund att sitta, vem som helst som har viljan kan lära sig att åka slalom eller snowboard. Du behöver bara vara på rätt plats. Det finns skidresor att boka som är riktade mot just nybörjare. På plats finns skidskolor för gamla och unga samt mysigt stugboende under hela vistelsen.

Är du veteran på skidor har du säkert ett favoritställe som du brukar åka till. Den här vintern kanske det är dags att testa något nytt och prova nya backar. På en skidsemester finns inte bara backar och liftar, och en och en annan after-ski. Det finns mycket att göra runt omkring också såsom att åka med slädhundar, fjällvandra eller besöka närmaste stadskärna för mysig vintershopping.

Icehotel

I Jukkasjärvi ger ett nybygge varje vinter, det vackra ishotellet där du sover på isblock, dricker drinkar ur shotglas av is och får uppleva lokal konst. Varje år byggs hotellet på nytt och varje år byter det skepnad, själva hotell i sig är en del av konsten. Det har utlyst av TIME Magazine som ett av ”världens bästa platser 2018”. Varje år bjuder kommunen in flera konstnärer och amatörer och låter dem skapa i stora isblock. Numera finns också en permanent byggnad som drivs av solenergi på sommaren där du kan övernatta juli som december i lyxiga sviter och serveras champagne i isbaren.