Vägarna ut till Europa

Europa känns bortkopplat från oss i Sverige. Vi ligger längst upp, har långt till våra södra grannar och våra närmsta grannar är så lika oss att det går knappt att se eller höra skillnaden. Därför blir södra Europa något vi inte identifierar med, det är lättare att prata om Skandinavien och Norden. Men den här gången ska vi visa hur lätt det är att komma till Europa, oavsett var du befinner dig i Sverige. Det är dags att tackla resten av kontinenten!

Bor du i Norrland? Välj först flyget

Om du vill besöka Europa från norra Sverige ska du ta dig till Malmö. Därifrån kan du nå över vattnet till resten av världen. Du behöver inte flyga från Malmö till Italien eller Makedonien eller var du nu vill åka, det är inte samma sak och ger inte samma upplevelse som att sakta ta dig genom. Men du behöver inte ta bussen eller bilen ned till Malmö eller korsa Finland för att komma vidare. Du har redan sett Sverige, ta flyget genom ditt eget land och välj sedan om du ska fortsätta flyga till nästa destination.

Vidare med hyrbil

Om du vill besöka några av länderna närmast Danmark, tar du snabbt fram med en hyrbil. Du kan ta båten från Malmö över till Danmark och hyra en bil för att komma vidare till Belgien, Tyskland, Frankrike, Holland och Polen. Du kommer att passera städer som du aldrig hade besökt om du reste direktväg från Sverige till Paris. Upplev de mindre platser såsom Paderborn i Tyskland, Eindhoven i Holland och Brygge i Belgien. Koll in en karta över Europa och dra streck mellan intressanta stadsnamn och planera in dina pauser och nätter.

Tågluffa för södra Europa

Om du istället vill uppleva Spanien, Italien, Grekland eller Bulgarien är det bättre med tåg för att slippa flera dagars bilresande. Själva resan är rolig men den ska inte vara fokuset för en hel semester. Ta tåget från Tyskland och res vidare till din destination.

Kommentarer är stängda.