Planera vintersemestern

Så fort hösten dyker upp är det många som direkt börjar tänka på att vintern bara är runt hörnet. För somliga är detta positivt medan andra har den motsatta inställningen. Beroende på vilken kategori man faller in på kan man vilja planera en resa på ett eller annat håll i världen.

För vinterälskaren

Om vintern med alla dess unika aktiviteter lockar finns det många platser på det norra halvklotet som kan vara av intresse. Gillar man exempelvis skidåkning är Europa fylld av härliga skidorter. Bara i Norden kan man hitta många fina exemplar, något man kan utforska närmare på sajten Skistar.

Den som gillar vintern men kanske inte är en skidåkare kan fortfarande hitta många fina aktiviteter som kan locka. Åker man till exempel upp till de nordligare delarna av Sverige kan man få prova på att åka hundspann eller ge sig ut på ett skoteräventyr.

För sommarlängtaren

De som dock inte är så förtjust i snö och kyla kan istället vända blicken mot det södra halvklotet. Som bekant är det ju sommar där när vi här uppe har vår vinter. Resor till platser som Kap Verde, Gran Canaria, Dominikanska Republiken, Thailand och många andra är alla populära när vintern dyker upp. Det är populärt att resa kring jul och nyår, men vill man undvika den värsta vintern kan det vara bättre att vänta till någon gång mellan mitten av januari och mars.

Vare sig man föredrar sol och bad eller en stadssemester i värmen finns det alltid bra alternativ att välja mellan. Har man en gång fått uppleva detta mitt under vintern kommer man nog vilja göra det till en årlig tradition. Men testa gärna på lite nya destinationer varje gång och upplev ännu mer av världen på så sätt.

Kommentarer är stängda.